FDVjevka.si

Forum študentov in študentk FDV

Prvi korak

Se zaljubiti, ljubiti in se imeti lepo!

Prvi korak

Postby Vennett » Tue 22 Apr, 2008 11:00 pm

Koliko vas živi v prepričanju, da mora moški prvi pristopiti h ženski, ki mu je zbudila pozornost? :jao: :prask:
Vennett
Upravitelj razpravne deske

Spol: Moški
Letnik: Četrti
Program: Komunikologija - medijske in komunikacijske študije

Re: Prvi korak

Postby _nyla_ » Wed 23 Apr, 2008 12:00 am

Če bi živela v tem prepričanju, neb mela še nobenga fanta do zdej. :D
[ Just have a little faith ... ]
_nyla_

Spol: Ženski
Letnik: Absolvent

Postby XXXXXX » Wed 23 Apr, 2008 5:38 pm

V 21.em stoletju? Tole diši po diskriminaciji spolov ;P
...Our culture has become complacent, and has no desire take back, take back our empire, and the ethical slaughter of
truth needs to be retired...
XXXXXX

Program: Družboslovna informatika - univerzitetni

Postby čebelica » Thu 24 Apr, 2008 9:45 pm

Ql je, če naredi fant prvi korak...ampak...priznajmo si-fantje ste vedno bolj ''sramežljivi''...moramo največkrat me biti tiste, ki naredimo prvi korak... :doh:
єνєяуσиє´ѕ єитιтℓє∂ тσ вє ѕтυρι∂, вυт уσυ´яє αвυѕιиg тнє ρяινιℓє∂gє.
čebelica

Letnik: Tretji
Program: Politologija - obramboslovje

Postby Innuendo » Fri 25 Apr, 2008 12:30 am

jaz! s tem izkaže dober namen in resnost - niso pa vsi taki. so tudi izjeme s takim obnašanjem. to se tako ali tako izkaže kasneje, tako da je brezveze govoriti, kaj je bolje in kaj ni.

torej ja, predpostavljajmo, da je tip normalen, jasen, ima dobre namere, nima skrite zadaj kakšne navlake, v takem primeru naj pristopi kar on. menim, da mu to ne bo predstavljalo večjih težav.
...
Innuendo
Pomočnik upravitelja

Program: Novinarstvo

Postby Vennett » Sat 26 Apr, 2008 11:27 am

učasih mi je blo problem narest prvi korak (puberteta), zdj nimam več s tem težav.
je pa res, da je žal dostkrat tko, da tud bejba pol kasnej v odnosu nikol ne nardi prvega koraka v smislu iniciative...
drgač pa kokr nanese...je pa res, da bi me bolj nakurl, če bi bejba nardila prvi korak in bi mi bla po možnosti še všeč ;)
Vennett

Postby sabina » Sat 26 Apr, 2008 1:46 pm

jaz sem tudi mnenja, da mora moški naredit prvi korak. sem mal staromodna, pa kaj ;P men je tko pač lepše in, tako kot je rekla Innuendo, tako fant pokaže, da misli resno. s tem pa ne mislim, da mora punca samo sedet pa bit lepa pa čakat, da jo pride kdo osvajat :D seveda pokažeš, če ti je nekdo všeč, samo igro mora pa vodit fant. tako jaz mislim :)
sabina

Postby Innuendo » Sat 26 Apr, 2008 2:55 pm

tu bi bilo smiselno predebatirati o tem, ali so danes moški taki, da čakajo ne-vem-kakšne znake. velikokrat se namreč zgodi, da ženska ne reagira točno po moškem scenariju in nato se temu moškemu podre cel svet in jamra v stilu "oh, nisem ji všeč". poznam kar dosti takih primerov, preverjeno pri obeh straneh, torej moški in ženski.

nekako menim, da bi moral v določenem momentu vsak narediti tisto, kar mu um in čustva velevajo. kdor ne riskira, ne profitira. lahko pa tudi izgubi. iz izgub se pa učimo, jih premlejemo in gremo naprej. ne pa da stare simpatije pogrevamo še petsto let, vmes se še kurimo s sto drugimi in iščemo kak nadomestek, nato niti ne vemo več, kaj smo z določeno osebo želeli narediti.

neodločnost bi prepovedala.
...
Innuendo
Pomočnik upravitelja

Postby nofear2009 » Sat 26 Apr, 2008 7:27 pm

Tukaj si pa fajn napisala Innuendo. :ok: Če ne riskiraš, potem ne boš nikoli vedel. Je pa res, da mora pridt reakcija z obeh strani.
nofear2009

Letnik: Drugi
Program: Mednarodni odnosi

Postby luckyluke » Sat 26 Apr, 2008 10:58 pm

Ne vidim nekega ogromnega razloga za rizik, nakažeš že, da ti je nekdo všeč, ampak da je nujno, da moški naredi prvi korak, je pa popolnoma nerazumno - lahko se sicer izgovarjate na to, da je bilo včasih tako; vendar resnici na ljubo je tega čedalje manj, kar je seveda prav - namreč ni pomembno, kdo naredi prvi korak, če se dva ujameta....
I am the master of my fate:
I am the captain of my soul.
''William Ernest Henley''
luckyluke

Program: Politologija - analiza politik in javna uprava

Postby dashy » Mon 28 Apr, 2008 8:05 am

Jaz najraje nebi verjela v prve korake ene ali druge strani. Idealno pa je seveda če se kr nekako oba znajdeta tam in kr začneta kazat iniciativo, to se mi zdi še najbol fer do obeh spolov...
Drgač pa lepo je bit samozavesten in povabit koga vn preden ti zgine z obličja, da nezamudiš česa dobrega če pa zamudiš priložnost si se pa najbrš izognu slabemu dogodku... vglavnem kokr obrneš :smt102
dashy

Letnik: [Ne želim razkriti]
Program: Sociologija - kadrovski menedžment

Postby URYman » Mon 28 Apr, 2008 1:09 pm

js mislm, da je najslabša stvar, k jo lahko nardiš v takih situacijah, da čakaš na iniciativo drugega. pač pristopiš do človeka in ne kompliciraš, v najslabšem primeru naletiš na negativen odgovor, kar ni noben konc sveta, razn če maš (hude) probleme s samozavestjo.
keep stored in a dark place away from children
contains tetrahydrocannabinol - not to be used by persons under the age of 18
URYman

Postby stillborn » Tue 29 Apr, 2008 11:13 am

hm, zanimiva debata, čeprov se ne najdem u njej. mislm.. pr men ni blo nikol potrebe po kšnih "prvih" korakih.. ponavad je blo tko, da sm se z osebkom znašla na kakem žuru oz. dogodku, kjer je blo itak polno skupnih znancev.. in potem se pač z eno osebo mal bl zapleteš v pogovor, oči žarijo, srce razbija.. in potem je blo na konc ubistvu čist logično, da eden povpraša še za telefonsko in se jih izmenja. nikol ni blo enih nerodnosti v tej fazi.

no, če pa govorite o tem, da sam zagledaš nekoga, k ti je všeč in bi rad na podlagi videza pršu še kam dlje (vsaj začel pogovor).. pa ne vem, nikol ni bil videz tisto prvo, kar me je najbolj pritegnilo.
I know that assholes live on trees but I'm here to trim the leaves.
stillborn

Letnik: Absolvent
Program: Sociologija - kadrovski menedžment

Postby luckyluke » Tue 29 Apr, 2008 1:13 pm

stillborn wrote:hm, zanimiva debata, čeprov se ne najdem u njej. mislm.. pr men ni blo nikol potrebe po kšnih "prvih" korakih.. ponavad je blo tko, da sm se z osebkom znašla na kakem žuru oz. dogodku, kjer je blo itak polno skupnih znancev.. in potem se pač z eno osebo mal bl zapleteš v pogovor, oči žarijo, srce razbija.. in potem je blo na konc ubistvu čist logično, da eden povpraša še za telefonsko in se jih izmenja. nikol ni blo enih nerodnosti v tej fazi.

no, če pa govorite o tem, da sam zagledaš nekoga, k ti je všeč in bi rad na podlagi videza pršu še kam dlje (vsaj začel pogovor).. pa ne vem, nikol ni bil videz tisto prvo, kar me je najbolj pritegnilo.

In to je pravo bistvo celotne tematike! :ok:
I am the master of my fate:
I am the captain of my soul.
''William Ernest Henley''
luckyluke

Program: Politologija - analiza politik in javna uprava

Postby CandyFlossSwirl » Tue 29 Apr, 2008 8:14 pm

glede na to, da še nihče ni naredil prvega korak in stopil bližje k meni, bi blo fajn da tip to naredi. Ampak sem pogumno dekle in sem jest stopla k njemu, pa mu nič ne zamerim, sej je blo nekak kjut ga gledat, k veš da mu je nekak mal nerodn, pa ne ve kako in kaj, si pa zelo želi. kaj bi dala da bi šla še enkrat vse skoz! tisti metulčki v želodcu, potn dlani, pa k po glav iščeš teme za pogovor, pa je vse pomešan...ahh..
CandyFlossSwirl

Letnik: Prvi

Next

Return to Ljubezen in spolnost